Onze werkwijze

Spuitwerk met Latex product:

Nadat er een offerte is uitgebracht, en er een datum is afgesproken,
beginnen wij al met onze voorbereidingen.

Zoals het bestellen van de verf en de diverse benodigde materialen. 

Als de dag aanbreekt, van de werkzaamheden,
beginnen wij al vroeg met het afplakken van het pand of woning.

Als eerste schuren wij bij nieuw stucwerk de stuclaag licht op i.v.m. eventuele sporen van de stucadoor. Vervolgens spuiten we de eerste laag  met latex of met een mix van latex en impregneer, dit om eventuele zuiging te voorkomen.  Het ligt aan de ondergrond of we het spuiten van impregneer middel moeten toepassen.

Daarna brengen we de 2de laag* aan, dit is tevens de toplaag c.q. afwerkinglaag. Hierna kan al het afplak materiaal verwijdert worden en is de ruimte klaar voor gebruik.

Wij spuiten bijna altijd 2 lagen, dit in tegenstelling van vele andere spuitbedrijven. Zeker op nieuw stucwerk dit i.v.m. de zuiging.


* 1 laag spuiten is mogelijk alleen op bestaand schilderwerk, of op spack- en sierpleisterwerk. Mits de oude kleur en de nieuwe gewenste kleur niet te ver van elkaar verschillen. 


Spuitwerk met Lak product:

Afhankelijk van de staat waarin de gespoten bouwonderdelen zich bevinden, is de voorbereiding van het spuiten het zelfde als het traditioneel schilderen: schoonmaken, schuren, eventueel plamuren en kitten. Als deze werkzaamheden gedaan zijn, dan plakken we alle ramen en andere bouwonderdelen af en kunnen we met het spuitwerk beginnen.

Steeds vaker spuiten wij een spuitplamuur en/of hechtprimer als eerste laag. Vervolgens brengen we een tussenlaag en als laatste een volle laag ( 200 mu ) zijdeglans of hoogglans aan als eindlaag. Deze werkwijze geeft het mooiste resultaat.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Tot 30% sneller en voordeliger dan het traditionele schilderen!


Verf, latex, verfspuiter, verfspuiters, latexspuiter, latexspuiters, verfspuitbedrijf, spuitwerk, spuitwerken, spuiters, spuiter, spuitbedrijf, lakspuiters,  schilderbedrijf, schilder, schilders, schilderwerk, schilderwerken, schilderen, huisschilders, huisschilderplan, huis, stucwerk, spakwerk, stand, standschilders, standschilderbedrijf, stands, lak, lakken, lakverf, offerte, Easyspray, S2U Nova Spray, Sikkens, Sigma, afplakken, specialisten, specialisme, vakmanschap, keurmerk, wanden, plafonds, deuren, kozijnen, kleuren, M2, vierkante meters, z.z.p’ers

Website ontwikkeling Joris Bleeker